Amerikaanse pannenkoeken met rood fruit en honing

Amerikaanse pannenkoeken met rood fruit en honing

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Amerikaanse pannenkoeken met rood fruit en honing

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g
    • 1 snufje zout
    • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
    • 50 g Blue Band Vloeibaar en wat extra om in te bakken
    • 25 g
    • 1 ei
    • 175 ml
    • 100 g gemengd rood fruit (bijv. aardbeien, bessen en/of frambozen, vers of diepvries)
    • 50 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg 30 g (ca. 3 eetlepels) vloeibare margarine, de suiker, een snufje zout, het ei en de karnemelk toe en meng met een pollepel of mixer tot een heel dik beslag zonder klontjes.

  2. Verwarm een scheutje margarine in 1 of 2 koekenpannen, wacht tot de bellen zijn weggetrokken. Schep in het midden van de pannen een kleine soeplepel beslag.

  3. Wacht tot het pannenkoekje begint te bubbelen. Keer dan om en bak de onderkant lichtbruin. Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken. Leg de gebakken pannenkoeken op elkaar op een bord en houd ze afgedekt met aluminiumfolie en een schone theedoek even warm.

  4. Het fruit: verwarm 20 g (ca. 2 eetlepels) margarine in een koekenpan. Wacht tot de bubbels wegtrekken, voeg het fruit en de honing toe en verwarm 2 minuten op een matig vuur.

  5. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden en schep het fruit met honing erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!