Ananasburgers met stroopwafelijs

Ananasburgers met stroopwafelijs

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Ananasburgers met stroopwafelijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 plakken ananas
    • 4 grote bollen Hertog Stroopwafelfeest
    • poedersuiker (ter garnering)
    • 125 g
    • 250 ml
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 0.5 limoen (geraspte schil)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de (oven)grill voor. Bestrooi de ananasplakken met poedersuiker, leg ze op een bakplaat en gril ze tot ze mooi bruin zijn. 

  2. Klop in een kom de slagroom met de limoenrasp en de vanillesuiker stijf. Schep er dan de vanillesuiker en de mascarpone voorzichtig doorheen.

  3. Haal de gebruinde ananasplakken onder de grill vandaan. Verdeel ze over vier borden en schep een bol stroopwafelfeest ijs op elke plak. Schep er een lepel limoenroom bij en leg er een plak ananas als dekseltje bovenop.
  4. Strooi er ter garnering nog wat poedersuiker over.

Dit verrukkelijke ananas recept met stroopwafel ijs is een zalig toetje. Dit recept met verse ananas, vanille suiker en mascarpone is klaar in 20 minuten.

Bron: Hertog