Andijvie stamppot met merguez

Andijvie stamppot met merguez

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Andijvie stamppot met merguez

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 1 kg aardappel
    • 25 g margarine
    • 2 el Becel Olie Blend
    • 8 merguez worstjes
    • peper en zout
    • 450 g andijvie
    • 150 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een ruime pan in weinig water met een beetje zout gaar. Verwarm als de aardappelen bijna gaar zijn de melk in een steelpan of de magnetron. 

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  3. Giet intussen de aardappelen af, laat even uitdampen en stamp ze dan fijn. Schenk de warme melk erbij en meng deze met de margarine door het aardappelkruim. Schep de andijvie erdoor. 

  4. Neem de worstjes uit de koekenpan en houd ze warm in aluminiumfolie.
  5. Verhit nog een beetje olie in de koekenpan en bak hierin de pancetta even uit. Roer de pancetta met het bakvet door de stamppot en maak op smaak met zout en peper. Serveer de merguez bij de andijvie stamppot.

Misschien vind je dit ook wel lekker!