Andijviesalade met steak

Andijviesalade met steak

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Andijviesalade met steak

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 35 g pijnboompitten
    • 4 aardappels
    • peper en zout
    • 1 zak krulandijvie
    • 3 el
    • 0.5 kl graanmosterd
    • 1 el rode wijnazijn
    • 100 g prinsessenbonen
    • 100 g spekblokjes
    • 200 g biefstukken
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappels. Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden. Spoel de andijvie en snijd de grote bladeren in stukken.

  2. Kook de aardappels half gaar. Snijd ze in lange partjes. Bak ze even in wat olie. Kook de boontjes beetgaar, giet af en laat meteen schrikken onder ijskoud water.

  3. Meng de andijvie met de aardappels en prinsessenboontjes.

  4. Roer een dressing van de notenolie, de wijnazijn, de mosterd, peper en zout. Maak er de salade mee aan.
  5. Bak het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de biefstuk naar smaak en snijd hem in plakjes.

  6. Verdeel de salade over de borden en leg er het vlees bij. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer meteen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!