Andijvieschotel met ei

Andijvieschotel met ei

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Andijvieschotel met ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 25 g margarine
    • 100 g geraspte jong belegen kaas
    • 150 g hammen (dikke plak in reepjes)
    • 1 kg andijvie
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • ovenschaal (ingevet)
    • 4 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Smelt in een hapjespan de maragarine. Laat de andijvie al omscheppend in 10 minuten slinken.

  3. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel de eieren af met koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.

  4. Kruid de hamreepjes met zout en peper naar smaak en meng dit door de andijvie. Schep de andijvie in de ovenschaal. Leg er dakpansgewijs eerst de plakjes ei en vervolgens de aardappelschijfjes op.

  5. Bestrooi de aardappels met de kaas en bak de andijvieschotel in de voorverwarmde oven ca. 30 minuten goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!