Andijvieschotel

Andijvieschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Andijvieschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kruimige kokende aardappelen
    • 500 g andijvie
    • 2.5 dl warme melk
    • zout
    • 75 g geraspte extra belegen kaas
    • versgemalen peper
    • 1 ingevette diepe ovenschaal (inhoud 2,5 l)
    • 1 Unox boerenscharrel rookworst Gelderse à 250 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout, met de deksel op de pan, in ca. 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snijd intussen de andijvie in dunne reepjes, was de groenten en laat goed uitlekken. Snijd de worst in plakjes. Doe de andijvie in de ingevette ovenschaal en strooi er zout naar smaak over. Verdeel de worstplakjes erover.

  4. Giet de aardappelen af, knijp ze door een pureeknijper of stamp ze fijn. Voeg de warme melk en peper naar smaak toe en roer met een houten lepel tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de worstplakjes en strooi de geraspte kaas erover.

  5. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gratineren en de andijvie beetgaar worden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!