Andijviestamppot met krokante kip

Andijviestamppot met krokante kip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Andijviestamppot met krokante kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 ei
    • 400 g kipfilets (in plakjes)
    • 600 g andijvie (in reepjes)
    • 75 g gorgonzola
    • 8 zongedroogde tomaten (op olie) (fijngesneden)
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Strooi de cornflakes op een bord en verkruimel ze met de handen grof. Bestrooi de plakjes kipfilet met zout en peper. Haal ze door het ei en vervolgens door de cornflakes. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kip in 6 min. goudbruin en gaar.
  3. Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de melk toe.
  4. Stamp tot een smeuïge puree. Schep er de andijvie met de tomaatjes en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de krokante kip op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!