Aperitief kaashartjes

Aperitief kaashartjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aperitief kaashartjes

Ingrediënten voor 25 personen
  • Ingrediënten

    • 110 g
    • 150 g margarine (in blokjes)
    • 1 tl maanzaadje
    • 1 tl sesamzaadje
    • 1 tl vijfkruidenpoeder (Provençaalse)
    • 1 eidooier
    • 150 g (geraspt)
    • 1 tl grof zeezout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Zeef de bloem boven een kom. Strooi de kaas erover en meng het. Voeg de margarine in blokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg de eierdooier toe en kneed tot een homogeen deeg.

  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  3. Rol het deeg tussen twee vellen plasticfolie uit tot een lap van 0,5 cm dik. Steek er hartjes of andere vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Maak in sommige hartjes een gaatje voor een lintje.

  4. Strooi op een kwart van de koekjes wat sesamzaadjes, op de andere grof zeezout, Provençaalse kruiden en maanzaadjes.

  5. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen, haal er een lintje door en versier de glazen ermee.

Misschien vind je dit ook wel lekker!