Appel beignets

Appel beignets

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Appel beignets

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 5 appels
    • 15 g
    • 1 citroen (het sap)
  • Voor het beslag:

    • 300 g
    • 2 eieren
    • 220 ml
    • 1 flesje pils
    • 1 mespuntje zout
    • poedersuiker
    • 15 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd de appelen in schijven van ca. 1 cm dik. Besprenkel met citroensap en de suiker.

  2. Splits de eieren. Zeef voor het beslag de bloem in een kom, strooi er de suiker bij en roer er de eidooiers, het bier en een snufje zout door. 

  3. Klop de eiwitten stijf, schep ze er voorzichtig door.

  4. Haal het mandje uit de frituurpan. Verhit de olie tot 175 ºC. 

  5. Haal de appelschijven door het beslag en frituur ze in porties van maximaal 4 stuks mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en werk af met poedersuiker.

Misschien vind je dit ook wel lekker!