Appelcrumble

Appelcrumble

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Appelcrumble

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg appels (6 stuks)
    • 0.5 citroen
    • 150 g
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 175 g
    • 100 g Blue Band Vloeibaar
    • 1 lage ovenschaal van ca. l inhoud
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven). Vet de ovenschaal in.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en 50 g suiker door de appels.

  3. Kook de appels 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng hiervoor in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de vloeibare margarine tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Tip: lekker met een bolletje ijs of vanillevla.

Een home made crumble van kruidige appel. Dit toetje smaakt lauw warm het allerlekkerst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!