Appelflappen bladerdeeg

Appelflappen bladerdeeg

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Appelflappen bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 eetlepel suiker
    • 2 theelepels kaneel
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 2 handjes vol rozijnen
    • 4 friszure appels (Goudreinet, Elstar of Jonagold)
    • 1 pakje bladerdeeg
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verspreid de bladerdeegplakjes over het aanrecht en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 225ºC.

  3. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Doe de appelblokjes in een kom en voeg de kaneel, de suiker en de rozijnen toe.
  5. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel.
  6. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
  7. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er wat suiker over.
  8. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  9. Variatietip: wissel appel af met peer en maak deze lekkere perensleetjes!

Misschien vind je dit ook wel lekker!