Appelmacarons

Appelmacarons

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Appelmacarons

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 250 g
    • 170 g eiwitten
    • 250 g
    • voedingskleurstof
    • 30 g
    • 5 g
    • 1 mespuntje anijspoeder
    • 3 appels (type Granny Smith)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng en zeef het amandelpoeder met de poedersuiker. Voeg 85 g eiwit toe en meng dit tot een homogene massa.

  3. Doe 220 g fijne suiker in een pan met 70 ml water. Laat opkoken tot 118 °C. Klop intussen de rest van de eiwitten met de rest van de suiker tot een sneeuwachtige massa. 

  4. Giet de suikerstroop, zodra deze de gewenste temperatuur heeft bereikt, bij de eiwitten en klop verder op tot de massa is afgekoeld (tot ongeveer 50 °C). Voeg de kleurstof toe indien je die gebruikt.

  5. Voeg beide mengsels in drie keer bij elkaar. Meng de mengsels door voorzichtig van onder naar boven te spatelen. Blijf dit doen tot de massa begint te glimmen, glad is en een lint vormt.

  6. Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit rondjes op het bakpapier, ongeveer 3 cm van elkaar. Laat de deegrondjes 30 tot 45 minuten drogen tot er een licht korstje op komt. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 11 minuten. Laat afkoelen.

  7. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Stoof ze lichtjes op laag vuur. Meng de suiker met de pectine en roer dit door de appels. Voeg ook het citroensap en eventueel het anijspoeder toe. Mix tot een gladde appelpuree. Laat afkoelen en schep in een spuitzak.

  8. Werk de macarons af door telkens een toefje appelvulling op de platte kant van een macaron te spuiten. Dek af met een tweede macaron en druk aan.