Appeltaart cupcakes

Appeltaart cupcakes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Appeltaart cupcakes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 30 g rozijnen
    • 2 appel
    • 1 tl kaneel
    • 20 g gesmolten boter
    • 150 g witte basterdsuiker
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 3 el abrikozenjam
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Wel voor de vulling de rozijnen in warm water en snijd de appel in blokjes. Meng de appel, de gewelde rozijnen, de kaneel en de boter met elkaar.
  2. Klop met de mixer de suiker met de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  3. Vul de (papieren) bakvormpjes tot ongeveer de helft en verdeel de vulling over de cupcakes, verdeel dan het overgebleven beslag over de vulling. Bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  4. Verwarm de abrikozen jam in een pannetje en strijk de jam met een kwastje over de cupcakes, laat de cupcakes afkoelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!