Appeltaart met crumble

Appeltaart met crumble

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Appeltaart met crumble

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 2 friszure appels
    • citroensap
    • 2 el
    • 300 g
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl bicarbonaat (baksoda)
    • snufje zout
    • 1 tl kaneel
    • 180 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 125 ml
    • 3 eieren
    • 100 g hazelnoten
    • 100 g (voor de crumble)
    • 75 g (voor de crumble)
    • snufje kaneel
    • poedersuiker
    • 75 g margarine (voor de crumble)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.

  2. Strooi de noten op een vel bakpapier en rooster ze 8 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, doe ze in een keukenhanddoek en wrijf de velletjes eraf. Hak daarna de noten fijn.

  3. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze met de calvados en wat citroensap.

  4. Maak de crumble. Doe alle ingrediënten in een kom (bloem, margarine, suiker, kaneel en poedersuiker) en wrijf tussen je handen tot een kruimelig mengsel.

  5. Zeef de bloem met het bakpoeder, de baksoda, zout en kaneel. Meng de suiker met de vanillesuiker, olie en eieren. Spatel de bloem erdoor, roer zo kort mogelijk. Schep de noten en stukjes appel erdoor.

  6. Doe het beslag in de vorm en strooi het crumblemengsel erover. Zet de taart 1 uur in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!