Appeltaart met Roombotersmaak

Appeltaart met Roombotersmaak

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Appeltaart met Roombotersmaak

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (Roombotersmaak)
    • 100 g rozijnen
    • 1 kg appel (Goudrenetten)
    • 300 g
    • 150 g fijne suiker
    • 2 tl
    • 2 el
    • 1 el kaneel
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Doe de margarine, de bloem, de suiker en de bakpoeder in een kom en kneed er met de handen een stevig deeg van. Leg het deeg verpakt in huishoudfolie 30 minuten in de koelkast.

  3. Wel de rozijnen 10 minuten in lauw water. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Meng de appelblokjes met de 2 eetlepels suiker en kaneel.

  4. Vet de springvorm in. Haal 2/3 van het deeg uit de kom en beleg de bodem en de zijkant van de springvorm hiermee. Voeg vervolgens de appels toe en zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

  5. Maak van het overgebleven deeg repen. Haal de taart uit de koelkast en beleg met de repen. Zet de appeltaart in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin. 

  6. Haal de appeltaart uit de oven en laat afkoelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!