Apple crumble havermout

Apple crumble havermout

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Apple crumble havermout

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de crumble:

    • 75 g
    • 75 g
    • 40 g
    • 1 snufje zout
    • 1 handje noot (bijv. walnoten/pecannoten/macadamianoten en/of amandelen)
    • 75 g margarine (+ extra om in te vetten)
  • Voor de vulling:

    • 500 g appels (bijv. Elstar)
    • 2 el rozijnen
    • 1 sinaasappel (rasp)
    • kaneel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Voor de crumble: meng de droge ingrediënten in een grote kom (de bloem, havermout, suiker en zout). Voeg de margarine toe en wrijf met je handen tot een kruimelig mengsel. Voeg eventueel de noten toe.

  3. Voor de vulling: schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in blokjes. Meng de appels, de sinaasappelrasp, kaneel en rozijnen door elkaar.

  4. Vet de ovenschaal in met margarine en verdeel de vulling erover. Verdeel het kruimelmengsel over de appel en bak de crumble in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.