Apple crumble pie

Apple crumble pie

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Apple crumble pie

Ingrediënten voor 12 personen
  • Voor het deeg:

    • 400 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 g
    • 250 g (op kamertemperatuur)
  • Voor de vulling:

    • 800 g appels (ca. 6 stuks)
    • 2 el
    • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
    • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
    • 1.5 tl
    • 2 el (optioneel)
    • 1 tl vanille extract
  • Voor de crumble:

    • 100 g bruine basterdsuiker
    • 1 tl kaneel
    • 90 g
    • 90 g walnoten (grof gehakt)
    • 75 g (gesmolten en iets afgekoeld)
Meer dan 1 uur

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de suiker met de vanillesuiker, een mespunt zout en de bloem. Smelt de boter in een ruime pan en voeg het bloemmengsel toe. Roer het met een vork goed door.
  2. Voor de vulling: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng in een grote kom de appels met het citroensap, de specerijen, suiker en vanille. Zet even opzij.

  3. Voor de crumble: meng in een kom de bruine suiker met de kaneel, bloem en walnoten. Meng er vervolgens de afgekoelde gesmolten boter door.

  4. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het met de hand licht aan. Verdeel het appelmengsel over het deeg en daarover de crumble.

  5. Zet de taart in de oven. Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 180 ºC en bak nog 30 minuten.