Apple crumble taart

Apple crumble taart

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Apple crumble taart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Voor het deeg:

    • 300 g zelfrijzend bakmeel
    • 150 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 snufje zout
    • 200 g koude boter
    • 1 ei (losgeklopt)
  • Voor de vulling:

    • 6 appels (bijv. Elstar)
    • 2 tl
    • 1 el citroensap
    • 1 tl vanille extract (optioneel)
    • 1 tl nootmuskaat
    • 1 handje rozijnen (geweld in warm water)
  • Voor de crumble:

    • 90 g
    • 70 g
    • 50 g basterdsuiker (licht of donker)
Meer dan 1 uur

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC (180 °C hetelucht oven). Vet een springvorm in met een beetje boter of bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Voor het deeg: meng de suiker met de vanillesuiker, zout en het bakmeel. Meng er 2/3 van het losgeklopte ei door. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Kneed met de hand tot een compact deeg. Bekleed er de springvorm mee en zet opzij in de koelkast.

  3. Voor de crumble: wrijf boven een kom de bloem, de suiker en de boter tussen de vingers tot een kruimelmengsel. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Voor de vulling: schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes of plakjes. Meng de appel in een kom met de gewelde rozijnen, specerijen, vanille (eventueel) en het citroensap.

  5. Vul de taartvorm nu met het appelmengsel. Verdeel er de crumble over. Bestrijk het kruimeldeeg met het resterende ei.

  6. Bak de appelkruimeltaart in ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Check met een prikker of de taart gaar is. Laat de taart op een taartrooster afkoelen voor je de springvorm verwijdert.

Misschien vind je dit ook wel lekker!