Arabische linzensoep

Arabische linzensoep

Een recept van Foodblogger Mjamjam
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Arabische linzensoep

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten:

    • 3 uien (grof gesneden)
    • 3 winterpenen (halve cirkels of kwarten)
    • 550 g groene linzen
    • 2 l
    • 2 tl komijn
    • 2 tl
    • 200 g zwarte bonen
    • 6 teentjes
    • 2 limoenen (het sap)
    • 1 tl kruidnagel
    • verse koriander (ter garnering)
    • naanbroodjes (eventueel voor erbij)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Snijd de uien en bak ze glazig in een grot soeppan met dikke bodem. Voeg de knoflook en wortel toe.
  2. Voeg vervolgens de linzen en de kruiden toe en roer alles even door. Voeg vervolgens de bonen en de bouillon toe. Roer alles goed door en laat ongeveer een half uur pruttelen of totdat de linzen gaar zijn.
  3. Doe het sap van de limoen erbij. Pureer het geheel een beetje met een aardappelstamper.
  4. Serveer met wat verse koriander en naanbrood.

Nog zo'n heerlijk vullende soep: Kikkererwtensoep

Getest door de redactie: Linzen + chips = een aanrader

Lees ook: Dit houd je warm in de winter

Bron: Mjamjam

Misschien vind je dit ook wel lekker!