Ardenner schnitzel met tomaten-muntsalade

Ardenner schnitzel met tomaten-muntsalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Ardenner schnitzel met tomaten-muntsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el muntblaadjes
    • 4 grote kruimige aardappelen (schoongeboend)
    • 1 ui (in ringen)
    • 600 g tomaten (in partjes)
    • 300 g varkensschnitzel
    • 3 el slasaus halfvol
    • 1 ham ardennerfilet
    • 4 cocktailprikkers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verdeel de schnitzel in 4 stukken en sla het vlees eventueel iets platter. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg er de plakjes Ardennerfilet op. Klap dubbel en steek vast met een cocktailprikker.

  2. Leg de aardappelen in een magnetronschaal. Pof ze op vol vermogen in de magnetron in 10 minuten gaar.

  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de schnitzels in 6 minuten bruin en gaar.

  4. Meng de tomaten met de ui, de slasaus, de munt en zout en peper naar smaak.
  5. Verdeel de gepofte aardappelen en schnitzels over 4 borden. Serveer met de tomaten-muntsalade.