Artisjok uit de oven

Artisjok uit de oven

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Artisjok uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
    • 6 el
    • 0.5 bol knoflook
    • bladpeterselie
    • 1 el gedroogde oregano
    • 2 el
    • 8 el
    • 2 el
    • zwarte peper
    • 8 artisjokken
    • 2 citroenen
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak de artisjokken schoon. Verwijder de steel tot 2 cm onder de vrucht en verwijder de buitenste harde bladeren met een scherp mes. Halveer de artisjokken en leg ze direct in een kom met voldoende water en het sap van de 2 citroenen.

  3. Leg de artisjokken vervolgens in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, peper, zout, oregano en tijm. Leg de halve bol knoflook erbij.

  4. Zet de ovenschaal 45 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven het laatste kwartier op 150 °C. 

  5. Haal de teentjes knoflook uit de bol en meng ze met de vrijgekomen sappen en olie uit de braadslee. Voeg er het citroensap bij, proef en breng verder op smaak. Voeg de artisjokken toe en bestrooi met verse bladpeterselie.