Artisjokkensoep met waterkers

Artisjokkensoep met waterkers

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Artisjokkensoep met waterkers

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 artisjokken (in dobbelsteentjes)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 stengel witte selder (in boogjes)
    • 1 el olijfolie
    • 1.5 l
    • 1 handje waterkers
    • peper
    • zout
    • verse bieslook
    • 2 bloemige aardappelen (klein, in blokjes)
    • 1 el margarine
    • 4 el
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Maak de artisjokken schoon. Verwijder de harde buitenste blaadjes. Snijd er de steel vanaf. Halveer de artisjokken en haal er met een scherp mes het hooi (de harige vezels) uit. Snijd de artijokken in dobbelsteentjes.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en snijd de bleekselderij.

  3. Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de artisjokken en de aardappels toe en bak ze goed mee. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. 

  4. Verlaag het vuur en laat afgedekt 40 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en roer de waterkers door de soep. 

  5. Mix de soep en roer er een klontje margarine door. Kruid met peper en zout. 

  6. Schep de soep in warme kommen of borden. Werk af met 1 à 2 eetlepels room en een paar sprietjes bieslook.