Asperge Crèmesoep met gorgonzola

Asperge Crèmesoep met gorgonzola

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Asperge Crèmesoep met gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g witte asperges
    • 1 zakje Knorr Asperge Crèmesoep
    • 1 ei (hardgekookt)
    • 50 g gorgonzola
    • 1 bosje peterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en schil ze. Snijd ze in dunne plakjes. Meng de asperges en de Knorr Asperge Crèmesoep met een liter koud water en breng dit al roerend aan de kook. Verbrokkel de gorgonzola boven de pan en roer op laag vuur totdat de kaas is gesmolten en opgenomen door de soep.

  2. Laat de soep onder af en toe doorroeren 5 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen het hardgekookte ei in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.

  3. Verdeel de soep over 4 kommen. Verdeel er het ei over en maak het geheel af met wat peterselie.

Een overheerlijke witte asperges crèmesoep met gorgonzola. De kaas en het ei zijn een heerlijke aanvulling op deze soep. Wel moet men het ei koken.

Bron: Knorr