Asperge-maaltijdsandwich met gerookte zalm, gekookte eitjes en tuinkers

Asperge-maaltijdsandwich met gerookte zalm, gekookte eitjes en tuinkers

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Asperge-maaltijdsandwich met gerookte zalm, gekookte eitjes en tuinkers

Ingrediënten voor 4 personen
    • 2 eieren
    • peper
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 750 g witte asperges
    • margarine (om boterham te bestrijken)
    • 150 g gerookte zalm
    • 8 volkoren boterhammen
    • 1 bakje tuinkers
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (ca. 3 cm) eraf. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Spoel af met koud water, pel ze en prak ze fijn.
  3. Verwarm de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Besmeer de boterhammen met margarine en bestrooi ze met wat peper. Leg op 4 borden een boterham. Beleg de boterhammen met gerookte zalm. Leg vervolgens de warme asperges erop en schep de saus erover. Strooi tot slot het gekookte ei en de tuinkers over de asperges. Leg de andere boterhammen er schuin tegen aan. 

Heerlijke boterham asperge-maaltijdsandwich met gerookte zalm, gekookte eitjes en tuinkers. Zo uitgebreid dat je deze verrukkelijke sandwich tot een volwaardige maaltijd mag rekenen. Te lekker om te delen en toch heb je bij dit heerlijke asperge-gerecht genoeg voor 4 personen.

Bron: Knorr