Aspergegratin met kip

Aspergegratin met kip

Mag even duren Makkelijk Duur

Aspergegratin met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak
    • 50 g margarine (voor de saus)
    • 1.5 kg witte asperges
    • 2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    • 60 g (jong belegen of Parmezaanse kaas)
    • 50 g magere spekblokjes
    • 250 g kipfilet in reepjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C). Schil de asperges en snijd het onderste houtige stukje eraf. Kook ze 10-12 minuten (afhankelijk van de dikte) in kokend water met wat zout. Haal ze uit het kokend water als ze klaar zijn en laat ze uitlekken.

  2. Verhit ondertussen de vloeibare margarine en bak hierin de magere spekblokjes uit. Schep de repen kipfilet erbij en bak deze 2 minuten mee. Maak de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Doe de asperges in een ovenschaal. Verdeel het kipmengsel erover en daarna de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
  4. Zet de schaal ca. 15-20 minuten boven in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de gratin bubbelt. Let op dat de gratin niet te donker wordt: dek in dat geval de schaal af met aluminiumfolie.

Saus maken voor asperges is nu een eitje. Knorr biedt uitkomst bij deze lekkere aspergegratin van witte asperges met de kip die in repen door de saus en later in deze speciale gratin gaat.