Aspergegratin met zalm

Aspergegratin met zalm

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aspergegratin met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg witte asperge (geschild)
    • 25 g
    • 1 zakje (à 40 gr) saus voor asperges
    • 200 g gerookte zalmsnippers
    • 50 g geraspte jong belegen kaas
    • 2 el gorgonzola (bijv. peterselie, bieslook of basilicum, fijngehakt)
    • 700 g krieltjes (koelvers)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook de asperges 10 minuten in water met zout. Giet ze af en laat uitlekken.

  3. Bereid de saus met 250 ml water volgens de aanwijzingen.
  4. Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel er de zalm over. Roer 1 eetlepel kruiden en de kaas door de saus en schenk over de asperges. Bak de asperges in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.

  5. Kook de krieltjes in 10 minuten gaar. Giet ze af en schep om met de boter en resterende 1 eetlepel kruiden. Serveer bij de gratin.