Aspergekoekjes met ham, kruiden en een gemengde salade

Aspergekoekjes met ham, kruiden en een gemengde salade

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Aspergekoekjes met ham, kruiden en een gemengde salade

Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 g voorgekookte aardappelen
    • 2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    • 500 g witte asperges
    • 1 zakje Knorr Saladmix (Italiaanse kruiden)
    • 10 el
    • 4 eieren
    • 8 el fijngehakte gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)
    • 250 g hamblokjes
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 150 g gemengde salade
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Snijd ze in dunne plakjes (ca. 3 mm). Snijd de aardappelen in hele kleine blokjes.

  2. Strooi 1 zakje aspergesaus leeg in een grote schaal. Roer de bloem erdoor. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg tot slot de helft van de kruiden, de ham, de plakjes asperge en de aardappelblokjes toe.
  3. Verhit een lepel margarine in een grote koekenpan, schep er naast elkaar ca. 8 grote lepels van het aspergekoekjesbeslag in en bak de koekjes om en om bruin en gaar in ca. 5 minuten. Leg ze op keukenpapier en bak de rest van de aspergekoekjes.
  4. Bereid ondertussen het andere zakje aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bereid de salademix in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hussel de sla en de rest van de groene kruiden door de dressing.
  6. Zet 4 kleine schaaltjes op 4 grote borden. Schep de aspergesaus erin, leg de aspergekoekjes ernaast en schep de sla erbij. Dip de aspergekoekjes in de saus.

Heerlijke zelfgebakken aspergekoekjes met blokjes ham, kruiden, gemengde salade en natuurlijk Knorr Aspergessaus. Maak het nu eenvoudig zelf met dit recept en Knorr. Verwijder de hamblokjes voor een vegetarisch aspergekoekje.

Bron: Knorr