Aspergequiche

Aspergequiche

Snel klaar Makkelijk Duur

Aspergequiche

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g (5-6 bladen)
    • 1 kg witte asperges
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 5 el Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak (voor de saus)
    • 4 grote eieren
    • 125 g hammen (in reepjes of blokjes)
    • 150 g geraspte jong belegen kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven 175 °C). Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Kook ze 8 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet ze af en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm.

  2. Maak de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren erdoor en voeg de reepjes ham en de geraspte kaas toe.

  3. Beleg de bodem en de zijkant van een springvorm (24 cm ø) met het bladerdeeg. Verdeel de asperges over de bodem. Schep de saus in de vorm.

  4. Bak de quiche in ca. 55 minuten midden in de oven goudbruin en gaar. Steek een prikker in het midden van de quiche: als deze er droog uitkomt is het gerecht gaar.

  5. Dit gerecht bevat 818 kcal p.p

Dit quiche recept is speciaal voor de lente waarin witte asperges het lekkerst zijn. Quiche maken kan iedereen. De eieren en de aspergesaus maken de quiche een speciale maaltijd.

Bron: Knorr