Aspergeroerbak met runderreepjes

Aspergeroerbak met runderreepjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Aspergeroerbak met runderreepjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el
    • 2 el zonnebloemolie
    • 300 g witte rijst
    • 500 g witte asperges (geschild)
    • 2 bosuien (in schuine reepjes)
    • 1 el honing
    • 1 rode peper (ontzaad en in ringetjes)
    • 400 g runderreepjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.
  3. Verhit in een wok de olie. Bak de runderreepjes in 3-4 minuten al omscheppend bruin. Bak de rode peper 1 minuut mee. Schep de asperges erdoor en roerbak ze in 6-8 minuten beetgaar.

  4. Voeg de sojasaus, honing en bosui toe en bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met peper.

  5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep er de aspergeroerbak bij.