Asperges met basilicumsaus en serranoham

Asperges met basilicumsaus en serranoham

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Asperges met basilicumsaus en serranoham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 eieren
    • 1 kg witte asperge
    • 12 g verse basilicum (fijngehakt)
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 2 rode uien
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 450 g (mini)krieltjes
    • 4 el crème fraîche
    • 0.5 krop jonge bladsla
    • 4 zongedroogde tomaten (uit pot)
    • 200 g serranohammen
    • 0.5 tl suiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.
  2. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges - afhankelijk van hun dikte - 15 tot 20 minuten in het hete water nagaren.

  3. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Pel en snipper de uien grof. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de krieltjes met de ui al omscheppend in 10 minuten knapperig en bruin. 

  4. Maak de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de fijngehakte basilicum erdoor.

  5. Pel de eieren en halveer ze. Was de sla, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken. 

  6. Verdeel de sla over grote borden. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op de sla. Schep de basilicum-aspergesaus erover. Drapeer de plakjes serranoham op de asperges of ernaast en garneer met de halve eieren en reepjes zongedroogde tomaat. Serveer de asperges met de gebakken aardappeltjes.

  7. Tip van Sandra: een ongeschild (hard)gekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Zijn de eieren al geschild? Bewaar de eieren dan in een schaal met water maximaal een week in de koelkast.

Heerlijke asperges kook je eenvoudig zelf met dit asperge-recept. Met een zelfgemaakte basilicumsaus door Knorr Saus voor Asperges te verrijken met basilicum. De asperges zijn gedrapeerd met serranoham en zijn extra lekker door de combinatie met gebakken krieltjes.

Bron: Knorr