Asperges met beenham en boterjus

Asperges met beenham en boterjus

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Duur

Asperges met beenham en boterjus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 kg asperges
    • peper en zout
    • 4 eieren
    • 200 g gesneden beenham
    • 1.25 dl Blue Band Vloeibaar
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 1 el fijngeknipte bieslook
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze met een aspergeschiller van boven naar beneden.
  2. Leg de asperges met de kopjes naar boven en de schillen en uiteinden in een aspergepan. Voeg zout en zoveel water toe dat de asperges tot net over de helft in het water staan. Kook de asperges in 10-25 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.
  3. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Leg de beenham aan een kant van een schaal.
  4. Laat de asperges uitlekken. Zeef het kookvocht.

  5. Verwarm de vloeibare margarine en klop er met een garde 3 eetlepels kookvocht door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de uitgelekte asperges naast de ham. Bestrooi ze met een snufje nootmuskaat. Schep 2 eetlepels verwarmde vloeibare margarine over de asperges en de ham. Verdeel de fijngehakte eieren en bieslook erover. Serveer de rest van de verwarmde vloeibare margarine er apart bij.
  7. Tip van Sandra: eieren in stukjes hakken doe je snel door gebruik te maken van een eisnijder (in lengte en breedte).

Gekookte asperges met ei, beenham en boterjus. Erg lekker met gekookte krieltjes.