Asperges met ham, ei en aspergesaus

Asperges met ham, ei en aspergesaus

Snel klaar Makkelijk Duur

Asperges met ham, ei en aspergesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg asperges
    • 4 eieren
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 1 citroen (in plakjes, eventueel ter garnering)
    • 700 g (mini)krieltjes
    • 2 el Blue Band Vloeibaar Vlees & Jus
    • 200 g gegrilde achterham
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Schil de asperges dun van onder het kopje naar beneden.

  2. Leg de asperges in een ruime pan, met alle koppen in dezelfde richting. Leg voor extra smaak de aspergeschillen en houtachtige uiteinden ook in de pan. Kook de asperges met een snufje zout in 15 à 25 minuten gaar.

  3. Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in tweeën. Bak ondertussen de minikrieltjes in 2 eetlepels vloeibare margarine goudbruin en gaar.

  4. Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Laat de asperges uitlekken in een vergiet. Verdeel ze over vier borden en schep de krieltjes ernaast. Leg de plakjes ham en de eieren erbij en schep wat saus over de asperges. Serveer de rest van de saus apart.

lekkere gebakken aardappelen met asperges, ham en ei. Aspergesaus maken en rauwe ham draperen op het bord. De asperges met ham, ei en aspergesaus is klaar in 35 minuten.

Bron: Knorr