Asperges met ham en tuinerwtensaus

Asperges met ham en tuinerwtensaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Asperges met ham en tuinerwtensaus

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g witte asperges
    • 1 mespuntje suiker
    • 60 g doperwten (vers gedopt, of uit de diepvries)
    • 60 g rauwe ham (bijv. Coburger)
    • 1 pakje Knorr Saus voor Asperges
    • 4 el (fijngehakt)
    • 2 el droge witte wijn
    • cayennepeper
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges (2-3 cm). Kook de asperges 20 minuten in water met de suiker. Kook de tuinerwten 5 minuten in water met zout. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de ham in dunne reepjes.
  3. Verwarm de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de ham en tuinerwten aan de saus toe. Voeg de wijn toe en breng de saus op smaak met de cayennepeper.
  4. Leg de asperges op warme borden, lepel de saus erover en garneer met de kervel. Serveer de asperges met spaghetti of tagliatelle.
Bron: Knorr