Asperges met ham en warme kervelboter

Asperges met ham en warme kervelboter

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Asperges met ham en warme kervelboter

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1.5 kg witte asperges
    • 125 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 1 klein bosje verse kervel (fijngehakt)
    • 300 g beenham
Minder dan 30 minuten

  1. Leg de asperges plat op het werkvlak en schil ze met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd ze gelijk door het houtige ondereinde af te snijden. 

  2. Breng water met zout aan de kook, voeg de asperges toe en kook ze 10 minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 tot 15 minuten in het kookvocht liggen.

  3. Smelt de margarine en voeg de kervelblaadjes eraan toe. Verdeel de ham over de borden. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en schik ze op de borden. Geef de kervelboter erbij. Lekker met krieltjes.

Liefhebbers van asperges opgelet, dit is echt een verrukkelijk gerecht waar je ook eenvoudig leert hoe je zelf de lekkerste asperges kan koken. Maak daarna een heerlijke warme kervelboter. Vanaf nu heeft iedereen een reden om uit te kijken naar eind april.