Asperges met zalmfilet

Asperges met zalmfilet

Snel klaar Makkelijk Duur

Asperges met zalmfilet

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg asperges
    • 4 zalmfilets (van ca. 125 g)
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 0.5 citroen
    • 5 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 900 g krieltjes (koelvers)
    • 1 el fijngehakte peterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Schil de asperges dun van onder het kopje naar beneden.

  2. Leg de asperges in een pan, met alle koppen in dezelfde richting. Kook de asperges met een snufje zout in 15 à 25 minuten gaar.
  3. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de stukken zalmfilet in 6-8 minuten bruin en gaar. Bak de zalm niet te lang want dan wordt de vis droog. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak.
  4. Kook de krieltjes en meng er dan de peterselie met een scheutje vloeibare margarine doorheen.
  5. Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Verdeel de asperges, krieltjes en de zalmfilet over 4 borden. Schep 2 eetlepels aspergesaus over de asperges. Serveer de rest van de aspergesaus er apart bij.

Heerlijke gebakken aardappelen met de zalm in dit asperge recept. Dan nog een verrukkelijke saus maken voor over de asperges en klaar is dit hemelse gerecht.

Bron: Knorr