Aspergesalade met garnalen en sinaasappel

Aspergesalade met garnalen en sinaasappel

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Aspergesalade met garnalen en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g ongepelde rauwe gamba's
    • 1 sinaasappel
    • 1 teentje knoflook
    • zwarte peper
    • 2 el geschaafde amandelen
    • 1 kg groene asperges
    • 3 el extra vergine olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de gamba's af onder stromend water en dep ze droog met wat keukenpapier. Pers de sinaasappelen uit en meng het sap door de garnalen. 

  2. Pel de knoflook en snijd de teen in dunne plakjes. 

  3. Rooster de geschaafde amandelen in een hete koekenpan met antiaanbaklaag, tot ze gaan geuren en goudbruin zijn. Olie is hierbij niet nodig.

  4. Was de asperges, snijd de houtige uiteinden eraf en kook ze in 10 tot 15 minuten beetgaar. Verhit ondertussen 2 eetlepels extra vergine olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook kort aan. Voeg de garnalen met het sap toe en bak ze op hoog vuur ca. 1 minuut.

  5. Zeef boven een sauspannetje het bakvocht van de garnalen door een fijne zeef. Roer er de resterende olie door en breng de saus op smaak met peper. Pel de garnalen en schep ze om met de saus.

  6. Giet de asperges af en schik ze op de borden. Verdeel hier de garnalen over en bestrooi elk bord met de geroosterde amandelen.

Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.