Aspergesalade met gepocheerde kip

Aspergesalade met gepocheerde kip

Mag even duren Erg makkelijk Duur

Aspergesalade met gepocheerde kip

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 bosje radijs
    • 100 g andijvie
    • 500 ml
    • 2 kipfilets
    • 1 bosje groene asperge
    • 1 bosje witte asperge
    • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Voor het mosterdsausje

    • 1 el dijonmosterd
    • 2 teentjes
    • 2 el
    • 60 ml Bertolli olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Doe de kipfilets in een pan, giet er kippenbouillon bij tot de kip onderstaat en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 8 à 10 minuten zachtjes pocheren. Haal de kip eruit en laat afkoelen.

  2. Was de andijvie, laat uitlekken en scheur in stukken. Schil de witte asperges en verwijder het harde uiteinde. Spoel de groene asperges en breek het harde uiteinde eraf. Stoom de groene asperges gaar in 1 minuut, de witte in 4 minuten.

  3. Snijd de radijsjes doormidden, maar laat het blad eraan. Scheur de gekookte kip in stukken. Meng in een kom de radijsjes, de kip en de andijvie.

  4. Klop in een andere kom de ingrediënten voor het mosterdsausje los.
  5. Leg de asperges met de salade op het bord. Besprenkel met vinaigrette en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!