Aspergesalade met Hollandse garnaaltjes

Aspergesalade met Hollandse garnaaltjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Aspergesalade met Hollandse garnaaltjes

Ingrediënten voor 4 personen
    • 750 g witte asperges
    • 0.5 citroen (sap)
    • zout en peper
    • 4 el olijfolie extra vergine
    • 1 tl mosterd
    • 2 sneetjes brioche
    • 50 g slamelange met jonge snijbiet en/of rucola
    • 100 g Hollandse garnalen
Minder dan 30 minuten

  1. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (1-3 cm) eraf. Kook de asperges in weinig water met zout in 10 tot 15 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze onder stromend water voorzichtig koud zodat ze een knapperige beet houden.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de olijfolie, de mosterd en versgemalen zout en peper naar smaak. Rooster het briochebrood en snijd elke toast in 4 repen.
  3. Verdeel de asperges met de slamelange en de garnalen over 4 borden en besprenkel met de citroendressing. Serveer de salade met de briochetoast.

Heerlijke op en top Nederlandse aspergesalade met Hollandse garnalen. Met een buitenlands tintje door de toast van brioche. Een complete maaltijdsalade voor 4 personen. Is extra lekker bij een bbq.

Bron: Knorr