Aspergesalade met zalm, grapefruitdressing en toast

Aspergesalade met zalm, grapefruitdressing en toast

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Aspergesalade met zalm, grapefruitdressing en toast

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bruine pistolet
    • sla (een paar blaadjes zijn voldoende)
    • 600 g groene asperges (of witte asperges)
    • zwarte peper versgemalen
    • 2 el Becel Light (vloeibaar) (20 g)
    • 1 rode grapefruit
    • 4 takjes dille
    • 2 el vetvrije yoghurt
    • 50 g zalmsnippers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges (de groene hoeven niet geschild te worden). Snijd het onderste taaie stukje van de asperges (ca. 2 cm) eraf. Kook de asperges in een laagje water (ze moeten net onder staan) ca. 15 minuten (dikke asperges hebben langer nodig). Giet ze vervolgens af en spoel ze na met koud water.

  2. Snijd de pistolet in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met de margarine. Bak ze een paar minuten in een droge koekenpan tot ze krokant zijn en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Schil de grapefruit met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het vocht dat vrijkomt op. Hak de dille fijn. Meng de yoghurt met het grapefruitsap, driekwart van de dille en wat vers gemalen peper.

  4. Verdeel de slablaadjes, asperges, partjes grapefruit en zalmsnippers over 2 grote borden. Schep de yoghurtdressing erover en maak het gerecht af met de rest van de dille. Serveer met de toast. 

Heerlijke frisse voorjaarssalade met sla, asperges, zalmsnippers, zelfgemaakte toast en een verrukkelijke dressing van grapefruit, yoghurt en dille.

Bron: Becel