Aubergine Dip

Aubergine Dip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Aubergine Dip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 snufje zout en peper
    • 2 vingerkootjes verse gember, geschilde en in blokjes
    • 1 snufje cayennepeper (of harissa)
    • 3 tomaten, zonder vruchtvlees en de schil, in blokjes
    • 1 teen knoflook, uit de pers
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 tl gemalen korianderzaad
    • 2 theelepels venkelzaad
    • 2 hele aubergines
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de aubergines op een bakplaatje eronder en laat ze volledig zwart blakeren. Keer ze regelmatig. Snijd ze dan in de lengte open en schraap het vruchtvlees eruit. Laat in een vergiet uitlekken en koelen.

  2. Bak het venkelzaad en het korianderzaad even in een droge koekepan en voeg dan de knoflook, tomaten, cayenne en gember toe. Laat het 5 minuten smoren en voeg dan de aubergine toe. Maal alles kort in de blender en breng de dip op smaak met zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!