Aubergine ovenschotel met geitenkaas

Aubergine ovenschotel met geitenkaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Aubergine ovenschotel met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g geitenkazen (zachte)
    • 1 blokje bouillon (groente)
    • 2 teentjes
    • 1 ui
    • 2 blikken tomatenblokjes uit blik
    • 1 winterpeen (fijngeneden)
    • 2 eieren
    • 3 aubergines
    • 1 handje basilicum
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

  2. Vet een grillpan of een koekenpan met dikke bodem in met olie en grill de aubergine plakken op hoog vuur gaar en bruin.
  3. Maar ondertussen de saus: Fruit op laag vuur de ui, knoflook en wortel in wat olie aan. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe. Even laten sudderen en van het vuur af peper en 2/3 van de basilicum toevoegen.

  4. Verdeel over een ovenschotel om en om lagen saus en aubergine. Eindig met saus bovenaan.
  5. Verkruimel de geitenkaas en meng met de geklutste eieren. Verdeel over de schotel.
  6. Bak 30 minuten op 200ºC, tot de kaas-ei laag goudbruin is. Maak af met de rest van de basilicum.

Misschien vind je dit ook wel lekker!