Auberginepasta met ricotta

Auberginepasta met ricotta

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Auberginepasta met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje basilicum (grof gesneden)
    • 2 blikken (à 400 g) gepelde tomaten
    • 1 aubergine
    • 300 g spaghetti
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 bakje ricotta (a 250 g)
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook.
  3. Bak de aubergine 5 minuten mee. Voeg de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel stuk. Kook de pastasaus 10 minuten op laag vuur tot er een dikke saus ontstaat.

  4. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de basilicum en zout en peper naar smaak door de auberginesaus.

  5. Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep er de ricotta op.