Aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella

Aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tomaten
    • 1 teentje knoflook
    • zout en peper
    • 2 bollen mozzarella
    • 2 takjes basilicum
    • 2 grote aubergines
    • 1 ui
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 el olijfolie (om te besprenkelen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Neem de basilicumblaadjes van de takjes. Was de aubergines, snijd de steelaanzet weg, halveer ze in de lengte en lepel ze leeg tot er een bootje ontstaat met een schil van zo’n ½ cm dik.

  3. Bestrooi de helften aubergine met zout en leg ze omgekeerd in een vergiet, zodat het overtollige vocht eruit kan lekken. Hak het vruchtvlees grof. Pel en snipper de ui en knoflook.

  4. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin het gehakte vruchtvlees aan. Voeg ui en knoflook toe en fruit dit 15 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper.

  5. Spoel de auberginehelften onder stromend water af en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat en vul ze met het aubergine-uimengsel. Druk dit licht aan. Leg er afwisselend en dakpansgewijs de plakken tomaat en mozzarella op. Steek er hier en daar een blaadje basilicum tussen.

  6. Besprenkel de gevulde aubergines met olijfolie en maal er wat versgemalen peper over. Zet ze 35 à 40 minuten in de oven. 

  7. Verdeel de gevulde aubergines over 4 borden.

Heerlijke aubergines uit de oven, extra sappige door de tomaat en mozzarella. Heerlijk voor de zwoele zomeravonden. Leuk om te maken en een feest om te zien. Heerlijk bij een eenvoudige pasta.

Misschien vind je dit ook wel lekker!