Avocado en gegrilde garnalen

Avocado en gegrilde garnalen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Avocado en gegrilde garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl zwart of wit sesamzaad
    • peper en zout (versgemalen)
    • 4 garnalen (grote, gekookte en gepelde)
    • 1 el gember (gemarineerde plakjes)
    • 2 lente-uien
    • 1 avocado
    • 125 g (salade)
    • 1 citroen
    • 200 g groene linzen
    • 4 takjes fijngehakte koriander
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verwijder de schil van de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bos-ui fijn en hak de koriander grof.

  2. Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan.

  3. Doe de linzen in een klein schaaltje en verdeel er de zeewiersalade, de avocado, de lente-ui en de koriander over. Garneer met de gember. 

  4. Rijg de garnalen per 2 aan spiesjes en smeer ze in met wat olijfolie. Leg de spiesjes op de barbecue of in de warme grillpan. Gril de garnalen om en om in 2 minuten gaar. Maal er wat zeezout en peper over en bestrooi met sesamzaad.

  5. Leg de gegrilde garnalen samen met een of twee citroenparten bij de salade.

  6. Snelle tip: ook heel lekker met Calvé knoflooksaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker: Salade van linzen, pompoen en geitenkaas

Lees ook: 5x eet je huid mooi

Lees ook: De beste voeding voor je leeftijd

Misschien vind je dit ook wel lekker!