Avocadocrème met tomatensalsa

Avocadocrème met tomatensalsa

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Avocadocrème met tomatensalsa

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl sesamzaad
    • 1 klein stukje rode peper
    • zout en peper
    • 1 tomaat
    • 0.5 rode ui
    • 2 takjes koriander
    • 1 limoen (klein)
    • 0.5 tl suiker
    • 1 avocado
    • 2 el Calvé Licht & Romig
    • 80 g tortilla chips
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan 2 minuten op een hoog vuur. Laat op een bord afkoelen.

  2. Hak de rode peper heel fijn. Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd de tomaat in stukjes. Snijd het uitje in zeer dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Meng de tomaat, ui en koriander in een schaaltje. Voeg naar smaak rode peper toe (hoe meer hoe heter). 

  3. Halveer het limoentje. Snijd een helft in 3 partjes. Knijp de andere helft van de limoen uit boven het tomaat-uienmengsel. Voeg de suiker, het sesamzaad en peper en zout naar smaak toe.

  4. Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn of pureer het. Knijp er een partje limoen boven uit en klop de Licht & Romig erdoor. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  5. Vul een groot breed glas met de avocadocrème en schep de tomatensalsa erop. Zet het glas op een groot bord. Steek er 2 lepels in en leg de tortillachips op het bord om het glas.

Romantische avocadocrème met pit. Met een heerlijke tomatensalsa door de Calvé Licht & Romig. Serveer deze verrukkelijke avocadocrème en tomatensalsa met tortillachips.

Bron: Calvé