Aziatische karbonades met gebakken aardappeltjes

Aziatische karbonades met gebakken aardappeltjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Aziatische karbonades met gebakken aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 900 g aardappels
    • 1 klontje margarine
    • 1 ui
    • 1 scheut olijfolie
    • 1 bosuitje
    • 1 teentje knoflook
    • peper en zout
    • 2 el
    • 4 ribkarbonades
    • 1 stukje gember
    • 4 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Snipper de ui, de gember en pers de knoflook. Je kunt het ook in een vijzel tot een puree malen. 

  2. Maak een marinade met de oestersaus, suiker, ui, gember en uitgeperste knoflook. Marineer de karbonades tenminste 10 minuten. (Het liefst een nachtje van te voren.) Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze 10 minuten in gezout water. 

  3. Verhit een koekenpan met een klontje boter en een scheutje olijfolie en bak hierin de karbonades in 8 minuten bruin en gaar. Blus af met wat water en roer tot er een mooie jus ontstaat. 

  4. Verhit nog een koekenpan of hapjespan met wat olijfolie en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur in 6-7 minuten goudbruin. Snijd als laatste de bosui in ringetjes en strooi over de karbonades heen.