Baba Ganoush - auberginedip

Baba Ganoush - auberginedip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Baba Ganoush - auberginedip

Ingrediënten voor 1 personen
  • ingrediënten voor 1 schaaltje Baba Ganoush:

    • 1 aubergine
    • 1 teentje knoflook (fijngesneden of geperst)
    • 1 citroen (of limoen)
    • 2 el (tahini)
    • zout (naar smaak)
    • kruiden (zoals gemalen komijn of verse koriander (optioneel))
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster de aubergine ca. 10 minuten in de oven gaar en bruin (draai tussentijds om).

  3. Laat de aubergine afkoelen en verwijder de schil. Doe het vruchtvlees in de kom van een keukenmachine (je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken).

  4. Voeg de overige ingrediënten toe: het sap van 1 citroen/limoen, knoflook, sesampasta, zout naar smaak en eventueel kruiden. Meng alles tot er een romige puree ontstaat. Proef en voeg naar wens extra zout en/of kruiden toe.

Misschien vind je dit ook wel lekker!