Baconburger

Baconburger

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Baconburger

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 3 el
    • 0.5 el Calvé ketchup
    • olie
    • 0.5 tl knoflookpoeder
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 1 tl gedroogde basilicum
    • 1 tl pittige mosterd
    • 2 plakjes ontbijtspek
    • 1 ui
    • 1 hamburgerbroodje
    • 1 plakje cheddar kaas
    • 2 plakjes tomaten
    • 1 el Hellmann's Real
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom en doe hier de paneermeel, knoflookpoeder, oregano, basilicum en de pittige mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Kneed het gehakt goed door en vorm er een burger van.
  3. Verhit een koekenpan zonder vet op het vuur en bak hierin de plakjes ontbijtspek knapperig. Laat de spek uitlekken op een stukje keukenrol.
  4. Snijd de ui in halve ringen en bak deze in het overgebleven spekvet zacht en lichtbruin.

  5. Stoom het hamburgerbroodje een paar seconden in de magnetron zodat het broodje lekker zacht wordt.
  6. Bak de hamburger in een klein beetje olie aan weerszijden goudbruin. Leg vlak voor het einde van de baktijd het plakje cheddar op de bovenkant van de burger.

  7. Snijd het hamburgerbroodje doormidden en leg de hamburger met cheddar op de onderste helft. Leg hier de twee plakjes tomaat, de knapperige bacon en de gebakken uitjes bovenop.

  8. Smeer het kapje van het hamburgerbroodje rijkelijk in met mayonaise en de ketchup. Leg het kapje vervolgens weer op het broodje en houd de burger eventueel bij elkaar met behulp van een satéprikker.

“Burgers, ik houd ervan. Of ze nu gemaakt zijn van kip, rundvlees, vis of zelfs vegetarisch, je maakt mij er altijd wel erg blij mee. Na alle burgerrecepten die ik op OMF al heb gedeeld is het nu tijd voor mijn favoriete burger allertijden: de Baconburger. Een heerlijk dikke en gekruide rundvleesburger met crispy bacon, kaas en Hellmann’s.” (Ohmyfoodness.nl)