Bami krokante vis & gebakken uitjes

Bami krokante vis & gebakken uitjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bami krokante vis & gebakken uitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 10 el gebakken uitjes (Conimex)
    • 2 el
    • 450 g sperziebonen (gebroken)
    • g visfilet (stevig)
    • 1 el sambal (sambal Conimex Manis)
    • 125 g mienestjes (Conimex)
    • 150 g cherrytomaatjes
    • 1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng
    • 2 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim (evt. gezouten) kokend water. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Strooi de Conimex gebakken uitjes op een groot plat bord. Verkruimel ze een beetje. Klop de eieren in een ander groot diep bord los met 1 eetlepel water. Verdeel de visfilet in 4 stukken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat Conimex sambal manis. Wentel ze eerst goed door het ei en vervolgens goed door de gebakken uitjes en druk ze een beetje aan.
  3. Verhit een grote koekenpan, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak hierin de visfilets op een vrij laag vuur, 2-3 minuten aan elke kant totdat ze gaar en goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier.

  4. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de sperziebonen 3 minuten Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 minuten schep de mie, de cherrytomaatjes, en de rest van de sambal manis erdoor en warm goed door. Verdeel de bahmi over 4 grote borden en leg de krokante vis ernaast.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!