Bami met citroengarnalen

Bami met citroengarnalen

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bami met citroengarnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 zak Conimex mie nestjes
    • 1 citroen
    • 1 el Conimex wokolie
    • 400 g grote rauwe gepelde garnalen
    • 600 g bamigroenten
    • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
    • 4 el fijngehakte peterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Pers de citroen uit.
  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel wok olie in en wok hierin de garnalen en de citroenrasp 2 minuten. Roerbak dan de bamigroenten 2 minuten mee. Meng hier 50 ml water, het citroensap en de boemboe bahmi goreng doorheen. Schep als laatste de mie erdoor en wok het gerecht nog een paar minuten.
  4. Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de peterselie.

Een bami recept met citroengarnalen is een zalig en eenvoudig gerecht om te maken. Doordat garnalen maar kort in de pan moeten is deze bami goreng lekker vlot klaar.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!